Операція може виконуватися як під місцевим знеболенням, так і під загальною анестезією. Робиться невеликий (1-2 см) розріз по внутрішній поверхні щоки, через який здійснюється підхід до жирових пакетам. Після чого виділяється жирової грудку і віддаляється або повністю, або частково, в залежності від конкретної мети.
У деяких ситуаціях жир не видаляється, а виконується його переміщення в скулову зону для додання додаткового обсягу. Після виконання операції рана зашивається розсмоктуючими швами.
Реабілітаційний період короткий. Через 2-3 години після операції пацієнт залишає клініку. Набряклість тканин на обличчі може зберігається 2-3 дня, з цієї ж причини, візуально щоки можуть здаватися ширше, ніж були до операції.
Особливі вимоги після операції пред’являються до раціону харчування: перші 2-3 дні необхідна рідка дієта, наступні 2 тижні необхідно, по можливості, уникати прийому твердої їжі, яку потрібно довго і з зусиллям пережовувати. Бажано, після кожного прийому їжі, полоскати рот і краще антисептиками. Іноді, можливо, призначення профілактично антибіотиків, щоб уникнути запальної реакцій в області зони операції.
Оцінити результати операції, як правило, можна вже через 2-3 тижні, коли ліквідується набряклість, а остаточний результат можна оцінити через 2-3 місяці.
Імовірність розвитку ускладнень мінімальна. В окремих випадках можливий розвиток запального процесу в області зони операції.